Libië

februari 21, 2011 § 7 reacties

‘Ik zag rookpluimen boven de oude stad en overal uitgebrande barricaden. Hier net om de hoek, voor het politiebureau staat een tweetal uitgebrande politieauto’s’. Dat hoorde ik vanmorgen onze ambassadeur in Libië vertellen over toestand daar. Omdat er nauwelijks buitenlandse journalisten worden toegelaten, werd hij gebeld…om te vertellen wat hij ervan meegekregen had…van de onlusten, de protesten, de doden…

Over die laatsten geen woord. Terwijl er wordt gesproken over een dodenaantal van 400. Vierhonderd mensen doodgeschoten omdat ze demonstreren voor vrijheid en gelijkheid in hun land. Dat onze ambassadeur daar dan niets over zei, daarvoor schaamde ik me.

Kadhafi heeft zich de afgelopen jaren laten adviseren door een aantal Amerikanen. Het was eigenlijk meer een mediatraining.  Hij wilde vooral veel meer gezien worden als filosoof. Dat zal niet meer lukken, vermoed ik. Filosofen zitten immers vaak met hun neus in de boeken, stilletjes te kauwen op vragen waar de antwoorden niet zomaar één – twee- drie op te vinden zijn. Het antwoord van Khadaffi op de demonstraties was zonneklaar.

Hij is een ijdele bruut tijdens zijn leven en zal zo ook opgetekend worden na zijn dood.

update: 21.30 uur: klik

Advertenties

Getagd: ,

§ 7 Reacties op Libië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Libië voor zeeschuim.

Meta

%d bloggers liken dit: